Slowly ønsker å være en sirkulær hjemleveringstjeneste. Det betyr at de tar tilbake brukt emballasje, småelektronikk, lyspærer, batterier, tekstiler og kullsyrepatroner når de leverer varer.
Slowly-konseptet er å levere påfyll av forbruksvarer til skuffer og skap, med levering én gang i måneden. Hvor alt styres via en app. Når nye varer kommer på døra, kan avfallet etter de tomme produktene leveres tilbake, så lenge det er rent, tørt og trygt.
– Tanken er at den spesialdesignede Slowly-bagen, som kommer med varene dine, brukes som returstasjon når du har tømt den for de nye produktene dine. Når nye varer er på vei, setter du returen ut og vi tar den med tilbake, sier gründer Calle Hägg.
– Emballasjen vi samler inn, sørger vi for å sende til materialgjenvinning i samarbeid med returselskapene, sier medgründer Thomas Rem, som selv har bakgrunn fra avfallsbransjen.
Hittil har selskapet samlet inn 500 kilo avfall fra sine aktive kunder.
– Halvparten av dette er glass- og metallemballasje, med tekstiler på andreplass. Vi er fortsatt små i markedet, men målet er å samle inn mer, sier Rem.
Ylva Eline Erbach i Norsk Metallgjenvinning er imponert over initiativet til oppstartsbedriften.
– Vi er positive til alle tiltak som bidrar til økt innsamling og gjenvinning. For innbyggere som ikke har henteordning og synes det er langt til et returpunkt for glass- og metallemballasje, så kan dette bidra til at barrieren for å kildesortere blir mindre, sier hun.
Returselskapet har også vært på besøk hos Slowly for å sjekke kvaliteten på den innsamlede glass- og metallemballasjen.
– Det var imponerende kvalitet på det som har blitt samlet inn, så vi håper selskapet får inn enda større volum etter hvert, sier Erbach.
Slowly ble stiftet i 2021, men startet opp aktivt i april i år og tilbyr i dag tjenesten i stor-Oslo og strekker seg ut mot Asker, Kolbotn og Lillestrøm. Målet er å utvide tilbudet geografisk etter hvert.
– For oss er bærekraft og etikk i hvert ledd viktig. Vareutvalget vårt består av varene vi mener gir mest verdi for pengene ut fra kvalitet og bærekraft i sin respektive kategori. Målgruppen vår er dermed bevisste forbrukere og med Slowly skal de kunne spare både tid, penger og planeten, sier Calle Hägg.
Ble startet av småbarnsfedrene Calle Hägg, Thomas Rem, Magnus Castracane og Mads Nissen som har 10 barn til sammen. Visjonen er å gjøre «bevisst forbruk enkelt og skape rom for å sakte ned. For å få tilbake tiden i hverdagen, uten å gå på kompromiss med lommeboka eller planeten»
Meld deg på vårt nyhetsbrev for små og store oppdateringer.