2020 ble året for digitale samlinger, også for Plastløftet. Det må vi fortsette med inn i 2021.
Den første digitale samlingen i årets Plastløfte-år arrangeres i morgen - torsdag 28. januar. Og det er rekordmange påmeldt. Temaet er signaler fra Europa og hvordan samarbeid kan gi økt fokus på bærekraft.
Plastløftet 2020 ble ikke som noen hadde forestilt seg ved årsskiftet. Før korona-pandemien slo til rakk vi èn fysisk samling og fikk heldigvis delt ut tidenes første Plastløfte-priser.
Erfaringene med digitale samlinger har imidlertid vært gode, og det faglige utbytte har vært bra.
– Men vi gleder oss til å invitere dere til fysiske samlinger igjen. Faglig læring og inspirasjon er viktig, men det er også møteplassen og muligheten til en diskusjon over kaffekoppen eller i lunsjpausen, sier kommunikasjonsrådgiver Arve Martinsen i Grønt Punkt Norge.
Når det blir realistisk med fysiske samlinger igjen er usikkert, derfor planlegger vi å fortsette digitalt framover. Vi vil invitere til samlinger omtrent hver andre måned, og varigheten vi være på mellom en og to timer.
Har du innspill til temaer du ønsker vi skal ta opp? Ta kontakt med oss!
Etter Plastløfte-samlingen på torsdag vil alle som har forpliktet seg få tilsendt rapporteringsskjema. Fristen for å rapportere og for å nominere sin egen bedrift til Plastløfte-prisen er 28. februar.
Under årets andre Plastløfte-samling 24. mars, vil vi dele ut prisene for 2020. I årets jury sitter Johannes Daae (utviklingssjef i Grønt Punkt Norge), Peter Sundt (Sundt Consult), Lars Brede Johansen (analytiker i Handelens Miljøfond) og Kari Bunes (direktør i Emballasjeforeningen)
I løpet av året som har gått er 60 bedrifter godt i gang med sitt løfte til planeten.
– Vi er veldig stolte over å ha så engasjerte medlemmer som ikke bare forplikter seg til oss og planeten gjennom Plastløftet, men som løfter dette engasjementet høyt i egen bedrift. Det er tydelig at dette løftet forplikter i hele virksomheten, sier Martinsen
I 2020 har de digitale samlingene hatt ulike temaer. Krav til emballering, emballasjemerker, gjenvinningskalkulatoren, kjemisk gjenvinning og sorteringsteknologi, bærekraft og emballasje i dagligvarehandelen.
– Plastløftet hadde ikke vært mulig uten medlemmer som er villig til å dele. Kunnskapsdeling på tross av konkurranse er avgjørende hvis vi sammen skal nå de nye kravene til materialgjenvinning som kommer mot 2025, sier Arve Martinsen
Meld deg på vårt nyhetsbrev for små og store oppdateringer.