Karl Johan Ingvaldsen (53) er ansatt som ny administrerende direktør i Plastretur AS. Han kommer fra stillingen som direktør for bærekraft og klimarisiko i PwC.
I mars ble det kjent at styret i Plastretur har bestemt at returselskapet skal gjenoppta egen drift fra 1. januar 2023. Nå er Karl Johan Ingvaldsen ansatt som administrerende direktør i selskapet.
– Styret i Plastretur AS er svært fornøyd med at Karl Johan Ingvaldsen har takket ja til å lede selskapet. Gjennom denne i ansettelsen får Plastretur en sterk og erfaren leder som tidlig i karrieren forstod nødvendigheten av miljø- og bærekraft i næringslivet, en overbevisning han siden har fulgt i nye lederstillinger, sier styreleder Elias Eriksen i Plastretur.
Les også: Svein Erik Rødvik skal lede Norsk Returkartong
Den nye administrerende direktøren vil være på plass hos Plastretur senest 1. november.
– Jeg kan ikke tenke meg en mer givende oppgave enn å få være med på å videreutvikle den sirkulære økonomien, noe av det viktigste arbeidet i det grønne skiftet. Jeg gleder meg til å engasjere meg i arbeidet og bygge et lag sammen med dyktige kolleger i Plastretur og Grønt Punkt Norge. Sammen skal vi levere kostnadseffektiv miljønytte for medlemmene, eierne og samfunnet, sier Ingvaldsen.
Karl Johan Ingvaldsen er utdannet innen Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU og startet karrieren i Lilleborg. Han jobbet nesten 20 år i Orkla og selskapene Lilleborg og OLW i Sverige som han ledet. I 2013 overtok Ingvaldsen som administrerende direktør i Kavli Norge og ledet O. Kavli AS og Q-Meieriene AS. Han kommer fra stillingen som direktør for bærekraft og klimarisiko i PwC
– Vi gleder oss til å få Karl Johan med på laget. Sammen skal vi og de andre returselskapene i Grønt Punkt Norge-familien sørge for at vi i fellesskap skal levere på og helst overprestere, de økende og krevende miljømålene som er satt. Sammen vil vi ha en viktig samfunnsrolle i en sirkulær fremtid, sier administrerende direktør Jaana Røine i Grønt Punkt Norge.
Hos Grønt Punkt Norge vil det fortsatt være spesialister blant annet på design for gjenvinning, materialkjemi og analyse som kommer medlemsbedriftene og returselskapene til gode, uavhengig av materialslag. I tillegg vil all massekommunikasjon fortsatt gjennomføres sammen med flere av returselskapene, noe som gir store synergieffekter.
Grønt Punkt Norge-familien består av fem returselskap som alle i løpet av 2023 vil drifte seg selv: Plastretur AS, Norsk Returkartong, Norsk Resy, Norsk Metallgjenvinning og Sirkel Glass. Grønt Punkt Norge vil fortsette å sørge for finansieringen av returordningene for alle emballasjeslag og medlemskapet for våre medlemmer vil dermed fortsatt være samlet i ett produsentansvarsselskap.
Returselskapet Plastretur AS har tilbudt produsentansvar for plastemballasje gjennom medlemskap i Grønt Punkt Norge siden 1995. Fra 2008 har Grønt Punkt Norge driftet innsamling og gjenvinning. I 2020 besluttet styret i Plastretur å prosjektere et finsorteringsanlegg for husholdningsplast i Norge. I 2021 ble det besluttet at Plastretur også skal gjenoppta egen drift, ved å overføre dagens gjenvinningsavdeling fra Grønt Punkt Norge til Plastretur, og ansette daglig leder i selskapet.
Økte miljømål spesielt for plastgjenvinning og mer oppmerksomhet rundt sirkulær plastøkonomi både innen forvaltning og samfunn, krever spisskompetanse, som nå samles i Plastretur AS.
NY ORGANISASJON: Gjenvinningsavdelingen i Grønt Punkt Norge skal ledes av Karl Johan Ingvaldsen i Plastretur AS fra 2023. Svein Erik Rødvik (t.h) skal lede Norsk Returkartong. FOTO: GRØNT PUNKT NORGE
Ettersom dagens gjenvinningsavdeling i Grønt Punkt Norge, skal fortsette arbeidet sitt i Plastretur AS, vil de ivareta nedstrømsløsningene for næringslivsplast, husholdningsplast og landbruksplast, på samme måte som tidligere. Plastretur vil være samlokalisert med Grønt Punkt Norge på Skøyen. Endringen innebærer naturlig at Plastretur selv vil ha ansvar for avtaler og forhandlinger med kommunale og private innsamlere, transport, videreforedling av plastemballasje og rapportering til miljømyndighetene.
For kommunale og private innsamlere vil det imidlertid ikke være noen merkbar forskjell fra i dag. Som innsamler av næringslivsplast og for kommuner og IKS, er avtalen din allerede i dag inngått med Plastretur. Du vil dermed beholde din kontaktperson og rapportere på samme måte som før.
– Målet er at denne endringen skal være så lite merkbar som mulig for våre innsamlere av husholdnings- og næringsplast. Dette er på mange måter en intern organisasjonsendring som skal gjøre oss bedre organisert for å nå de krevende gjenvinningsmålene vi står overfor, sier Jaana Røine.
Grønt Punkt Norge er et produsentansvarsselskap som eies av de fem returselskapene for emballasje. Selskapet har ansvar for å finansiere returordningene for emballasje på vegne av sine medlemmer.
Plastretur AS: Skal fra 1.1 2023 gjenoppta egen drift av innsamling og gjenvinning av husholdningsplast, næringslivsplast og landbruksplast. Administrerende direktør er Karl Johan Ingvaldsen.
Norsk Metallgjenvinning: Drifter i dag innsamling og gjenvinning av metallemballasje. Administrerende direktør er Ylva Eline Erbach.
Norsk Resy: Drifter i dag innsamling og gjenvinning av bølgepapp og brunt papir. Daglig leder er Øyvind Furulund.
Sirkel Glass: Drifter i dag innsamling og gjenvinning av glassemballasje. Drifter også gjenvinningsanlegg for glass- og metallemballasje på Øra i Fredrikstad. Administerende direktør er Morten Sundell.
Norsk Returkartong: Skal i løpet av 2023 gjenoppta egen drift av innsamling og gjenvinning av emballasjekartong og drikkekartong. I tillegg vil selskapet drifte Treretur AS. Administrerende direktør er Svein Erik Rødvik.
Meld deg på vårt nyhetsbrev for små og store oppdateringer.