Emballasjeforeningen og Grønt Punkt Norge deler ut prisen under Emballasjedagene i Sandefjord.
For å skape oppmerksomhet rundt og hedre emballasjeforbedringer i Norge, skal Grønt Punkt Norge og Emballasjeforeningen igjen dele ut Optimeringsprisen. Prisen går til en bedrift som har forbedret emballasjen sin betydelig i løpet av 2023.
Optimeringsprisen ble sist delt ut i 2019.
– Det jobbes utrolig mye med emballasjeoptimering i alle ledd i bransjen. Det arbeidet fortjener både oppmerksomhet og anerkjennelse. Derfor ønsker vi i Grønt Punkt Norge, sammen med Emballasjeforeningen å dele ut Optimeringsprisen igjen, sier utviklingssjef Johannes Daae i Grønt Punkt Norge.
Alle bedrifter som har satt emballasje på det norske markedet i 2023 kan foreslå sine emballasjeforbedringer. Kandidater kan også foreslås av juryen eller andre.
Prisen omfatter alle emballasjematerialer og hele kretsløpet.
Emballasjen som nomineres må innfri ett eller flere av kriteriene. Emballasjen må ha en vesentlig forbedring på minst en del av kretsløpet, uten at det gjør at den presterer vesentlig dårligere på de andre delene av kretsløpet.
Send inn bilde av emballasjen før og etter forbedringen. Beskriv hva som er gjort og hvilke forbedringer som er oppnådd, i tillegg til en bekreftelse på at resten av kretsløpet ikke er vesentlig forverret. Kandidater sendes til juryformann Johannes Daae: johannes@grontpunkt.no
Frist: 31.10.24.
Juryen vil plukke ut tre kandidater som blir nominert til årets pris. Hvem som går av med seieren blir kjent under Emballasjedagene i Sandefjord 21. til 22. November.
I juryen sitter Johannes Daae (Grønt Punkt Norge), Yngve Krokan (Emballasjeforeningen), Anne Cathrine Berger (Dagligvarehandelens Miljøforum) og Anne-Grete Haugen (Matvett)
Meld deg på vårt nyhetsbrev for små og store oppdateringer.