Sørg for at emballasjen består av så få deler som mulig.
Trinn 3
Hvordan?
En tommelfingerregel er; med færre deler blir det enklere for forbruker å sørge for at hele emballasjen kastes der den skal.
Forenkle emballasjen.
Reduser antall enkeltdeler.
Kan emballasjen lukkes for å unngå søl etter bruk, blir det lettere for forbruker å ta med seg emballasjen.
Færre materialslag gjør det også enklere å sortere emballasjen riktig.
Gode eksempler:
Kjeksen fungerer som beger.
Ispapiret brettes ut uten å lage fliker eller smådeler.
Kjeks å holde i: Ikke noe avfall utover ytteremballasje.
Tokammeremballasje som sitter sammen i en del.
Spiselige brødpinner i stedet for skje.
Spiselig klistremerke
Åpnemekanismen er festet så den ikke løsner ved åpning.
Hvorfor er dette viktig?
Flere deler gir større risiko for forsøpling. Er delene i tillegg små blir det vanskeligere å holde styr på alt. Da øker sjansen for at smådeler havner på avveie ved at de mistes, glemmes, faller ut av en lomme eller tas av vinden.
2
Engangsemballasje
Bytt fra engangs til flergangs: Å bruke emballasjen flere ganger er et effektivt grep mot forsøpling.