Emballasjetype | Eksempel | Begrensning |
---|---|---|
Engangsplastemballasje for tilsetningstoffer, syltetøy, sauser, kaffekrem, sukker og krydder i HORECA-sektoren | Samle-pakning-film, krympe-plast | Plastemballasje brukt på salgspunktet for å gruppere varer solgt i flasker, bokser, tinn, potter, bøtter og pakker, designet som praktisk emballasje for å muliggjøre eller oppmuntre til å kjøpe mer enn ett produkt. Dette eksluderer gruppert emballasje nødvendig for å lette håndtering. |
Engangsplastemballasje for uprossesert fersk frukt og grønnsaker | Nett, poser, brett, beholder | Engangsplastemballasje for mindre enn 1,5 kg forhåndspakket fersk frukt og grønnsaker. Det er noen unntak her; disse vil bli nevnt i en veileder som er under arbeid. |
Engangsplastemballasje | Brett, engangstallerkener og kropper, poser, bokser | Engangsplastemballasje for mat og drikke fylt opp og konsumert innenfor lokalene i HORECA-sektroen, som inkluderer alle spiseområder innendørs og utendørs ved en forretningsplass, dekket med bord og krakker, ståområder og spiseområder tilbudt til sluttbrukerne i fellesskap av flere økonomiske aktører eller tredjepart i hensikt av mat- og drikkekonsum. |
Engangsplastemballasje for tilsetningsstoffer, syltetøy, sauser, kaffekrem, sukker og krydder i HORECA-sektoren | Porsjonspakker, bøtter, brett, esker | Engangsplastemballasje i HORECA-sektoren, som inneholder individuelle porsjoner eller serveringer, brukt for tilsetningsstoffer, syltetøy, sauser, kaffekrem, sukker og krydder, unntatt i noen tilfeller (sammen med take-away og for sikkerhet og hygiene i f-eks- sykehus). |
Engangsminiatyremballasje for hoteller | Sjampoflasker, flasker for hånd- og kroppslotion, småpakker rundt miniatyr såpestykker | Engangs emballasje for kosmetikk, hygiene- og toelettartikler til bruk i overnattingssektoren, beregnet kun for en individuell reservasjon og ment å kastes før neste gjest. |
Svært lette plastbæreposer | Svært tynne poser levert for løsvektsvarer | Svært lette plastbæreposer, unntatt for svært lette plastbæreposer nødvendige av hygieniske årsaker eller gitt som primæremballasje for løs mat når dette bidrag til å forhindre matsvinn. |
* Mikro-selskaper kan unntas, restriksjonene skal vurderes på nytt etter 7 år