Kartong er et ettertraktet materiale som er lett å gjenvinne. Med noen enkle grep er det mulig å sikre gjenvinnbarheten på din emballasje.
Unngå gjennomfarget materiale, og bruk bare farge utenpå.
Unngå bruk av farger med «carbon black».
Trenger du lim er det viktig at dette er løselig, eller har et mykningspunkt over 70°C. Da danner det ikke klissete klumper i gjenvinningen.
Emballasjekartongens viktigste egenskap er å beskytte varen på innsiden av esken, men det er alltid viktig å vurdere hvor stor og tykk kartongen trenger å være.
Ved å endre form på emballasjen kan også vekten reduseres, uten at dette går på bekostning av styrke og stableevne.
Emballasjekartong kan produseres både av resirkulert og jomfruelig fiber. Ofte er det bruksområdet som bestemmer om det er mulig å bruke resirkulerte råvarer eller ikke.
Det er med dagens regelverk ikke tillatt å bruke bare resirkulert materiale i matkontakt.
Mange forbrukere synes det er vanskelig å vite om emballasjen kan resirkuleres eller ikke, og hva den skal kildesorteres som.
Ved å merke emballasjen med riktig sorteringsmerke hjelper du forbruker og motiverer til å kildesortere.
Hvordan emballasjen er utformet har stor betydning for hvordan den pakkes, lagres og transporteres.
Ved å utforme emballasjen på en plasseffektiv måte, kan vi spare miljøet for flere trailere på veien. Lettere, mindre og arealeffektiv emballasje har mye å si for hele verdikjeden.